Bérszámfejtői tájékoztató nyugellátásban részesülő munkavállalók részére

Bérszámfejtői tájékoztató nyugellátásban részesülő munkavállalók részére
2020.10.24.

A könyvelő irodánkon belül, mint bérszámfejtő kiemelt figyelmet fordítunk a vállalkozások alkalmazásában álló nyugdíjas munkavállalók novemberben kifizetésre kerülő ellátásával kapcsolatban.

A vállalkozások alkalmazásában  álló időskorú munkavállalók   az utóbbi években általában ősszel megjelenő  nyugdíjak kiegészítő emeléséről kérnek bérszámfejtő kollégáinktól segítő támogatást. Októberben megjelent a 461/2020. (X. 21.) Korm. rendelet a nyugellátások és egyes más ellátások 2020. évi kiegészítő emeléséről szóló törvényt  bérszámfejtéssel foglalkozó kollégáink tanulmányozzák és  segítik azon vállalkozások munkavállalóit, akik nyugdíjas gépjárművezetőket alkalmaznak. 

A kihirdetett kormányrendelet 2020. január 1-jei visszamenőleges hatállyal − 1,2 százalékkal hivatalból emeli többek között az öregségi nyugdíjat, az özvegyi nyugdíjat, a szülői nyugdíjat, árvaellátás összegét vagy például a baleseti hozzátartozói nyugellátást. Azok a nyugdíjasok is kapnak kiegészítő nyugdíjemelést, akik korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban, esetleg baleseti  járadékban részesülnek. 

A megjelent rendelet alapján 2020. novemberre járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani.
2020. január-október hónapokra járó emelés összegét a 2020 novemberére járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani.
Ha egy személy részére egyidejűleg több, ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni.
Több nyugellátásra való jogosultságot érintő változás esetén a változás időpontjától kezdődően a saját jogú és a hozzátartozói nyugellátásokat olyan módon emelt összegben kell továbbfolyósítani, mintha ez az ellátás a változás napját megelőzően is önállóan került volna folyósításra.

Az életbe lépő rendelet alapján a rokkantsági járadék havi összege 2020. január 1-jétől 39 135 forint.”

A kormányrendelet alapján a saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj 2020. január 1-jétől havi 98 000 forint összeghatárig folyósítható együtt.”
 
Könyvelő irodaként fontos számunkra, hogy a nálunk végzett bérszámfejtés keretein  belül naprakész tájékoztatást kapjanak a vállalkozások időskorú munkavállalói  részükre juttatott nyugellátásokkal kapcsolatban.

Számunkra ezért természetes, hogy a vállalkozásokat tájékoztatjuk a változásokról, amennyiben nyugdíjas munkavállalót alkalmaznak.
Szeretne a könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásainkról többet megtudni, vagy ajánlatot szeretne kérni, szívesen vesszük a megkeresését.  Amennyiben  kimondottan a sofőr bérszámfejtési szolgáltatásunk iránt érdeklődik, vagy szeretné tudni hogyan működünk együtt a más cégekkel, és miért előnyös a bérszámfejtés kiszervezése erről többet megtudhat a BLOG bejegyzéseink alatt.


 

Vissza

GYAKORI KÉRDÉS

Könyvelés, bérszámfejtés kiszervezésének előnyei

A könyvelési és bérszámfejtési feladatoknak a kiszervezését azoknak ajánljuk, akik költséghatékonyságot szeretnének elérni az adminisztráció területén. Szeretnének folyamatos szakmai támogatást és tanácsadást kapni jogszabályi változásokról. Szeretnének olyan könyvelővel, bérszámfejtővel dolgozni  aki ismeri a szállítmányozási ágazat szabályait.


 

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Személy szerint velem több szakmai rendezvényen is találkozhatok, mivel rendszeresen részvevői vagyunk, továbbá a FUVINFO Iroda által szervezett Árufuvarozói alapképzés, továbbképzés során találkozhatnak velem a tanfolyam keretein belül.

Alapesetben felkeressük leendő partnereinket és átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, tájékozódunk a rendelkezésükre álló GPS és egyéb szoftveres rendszerekről. Megbeszéljük az alkalmazottak jelenlegi munkaidejét, tachográf adatok alapján.

 

Természetesen és nem csak német nyelven, hanem angol nyelven is elkészítjük a kívánt bérjegyzéket kérésének megfelelően. 

Sajnos a félelmeden nem tudunk segíteni, ha te nem érzed magad elég "erősnek és talpraesettnek", hogy saját céged, vállalkozásod legyen, mi nem fogjuk azt mondani neked, hogy legyen, de ha meghoztad a döntésed és belevágsz a saját céged megalapításában, könyvelőirodánk garantálja, hogy teljes mellszélességgel vállalkozásod érdekeit fogjuk szem előtt tartani és segítünk az elindulásban.

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com