BLOG

EKÁER VÁLTOZÁSOK 2021-BEN

EKÁER VÁLTOZÁSOK 2021-BEN

2021.01.14.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy 2021. január 1-jével változnak az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerre (EKÁER) vonatkozó szabályok.

Károkozásról a téli időszakban: miért veszélyes a kamion tetején a jég?

Károkozásról a téli időszakban: miért veszélyes a kamion tetején a jég?

2021.01.13.

Ahogy a személygépjárműveknél, úgy a kamionoknál is problémákat vethet fel a téli időszak. A vezetőknek mindenre fel kell készülniük a hosszú útjuk során, és nem feledkezhetnek meg a körültekintő magatartásról sem. A szélsőséges időjáráson, csúszós utakon kívül még a kamionok tetején található jégdarabok is rengeteg veszélyes helyzetet idézhetnek elő. Az óriási ponyvákon több tonna jég is keletkezhet, amik komoly közúti balesetekért lehetnek felelősek, és még a járműnek is okozhatnak sérüléseket.

Saját fuvarozó céget szeretnél, de nem tudod milyen végzettségre van szükséged?

Saját fuvarozó céget szeretnél, de nem tudod milyen végzettségre van szükséged?

2021.01.08.

Elgondolkodtál már azon, hogy fuvarozó vállalkozásod legyen? Szeretnél saját lábra állni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Nem vagy tisztában azzal, hogy a fuvarozáshoz milyen végzettségre van szükséged?A következő cikkünkben az árufuvarozói végzettség megszerzéséhez szükséges információk ismertetésével segítünk neked az indulásban.

Kedves Partnereink- BIREG tájékoztatás

Kedves Partnereink- BIREG tájékoztatás

2021.01.04.

Igen láttuk a BIREG rendszerben történő rögzítésére jogosult felhasználók regisztrációnak 2020.december 31-én a Magyar Közlönyben kihirdetett jogszabályi változásait.

GYAKORI KÉRDÉS

Könyvelés, bérszámfejtés kiszervezésének előnyei

A könyvelési és bérszámfejtési feladatoknak a kiszervezését azoknak ajánljuk, akik költséghatékonyságot szeretnének elérni az adminisztráció területén. Szeretnének folyamatos szakmai támogatást és tanácsadást kapni jogszabályi változásokról. Szeretnének olyan könyvelővel, bérszámfejtővel dolgozni  aki ismeri a szállítmányozási ágazat szabályait.


 

Hol találkozhatunk veled?

Személy szerint velem több szakmai rendezvényen is találkozhatok, mivel rendszeresen részvevői vagyunk, továbbá a FUVINFO Iroda által szervezett Árufuvarozói alapképzés, továbbképzés során találkozhatnak velem a tanfolyam keretein belül.

Milyen előnnyel jár számomra ha kiszervezem a könyvelést, bérszámfejtést?

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

Milyen formában jutnak el a bérlapok a munkavállalókhoz?

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

Minden dokumentumot elkészítettek?

Igen, bérszámfejtés teljes cégre kiterjedően. Napi kapcsolatban állunk az általunk bérszámfejtett vállalkozások munkavállalóival, és válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyeket felénk intéznek. A leggyakoribb kérdések a személyi jövedelemadóval, nyugdíjjal, gyermekellátásokkal, munkáltatói igazolásokkal és végrehajtói letiltással kapcsolatosak, amelyeket meg is válaszolunk, így könnyítve a helyzetüket.

Szeretnék egy saját céget, én vezetném a kamiont, de félek.Tudtok nekem segíteni mi legyen most?

Sajnos a félelmeden nem tudunk segíteni, ha te nem érzed magad elég "erősnek és talpraesettnek", hogy saját céged, vállalkozásod legyen, mi nem fogjuk azt mondani neked, hogy legyen, de ha meghoztad a döntésed és belevágsz a saját céged megalapításában, könyvelőirodánk garantálja, hogy teljes mellszélességgel vállalkozásod érdekeit fogjuk szem előtt tartani és segítünk az elindulásban.

Hogyan történik a szolgáltató váltás?

Alapesetben felkeressük leendő partnereinket és átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, tájékozódunk a rendelkezésükre álló GPS és egyéb szoftveres rendszerekről. Megbeszéljük az alkalmazottak jelenlegi munkaidejét, tachográf adatok alapján.

Nemzetközibe járnak a kamionjaink be tudjátok jelenteni?

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com