A precíz bérszámfejtés elengedhetetlen egy jól működő céghez

A precíz bérszámfejtés elengedhetetlen egy jól működő céghez
2019.06.26.

Egy szállítmányozó cég rengeteg másik vállalkozással áll kapcsolatban, a helyzetet pedig tovább bonyolíthatja, ha nemzetközi fuvarokat is végez.

 

 

 

 

 

Szállítmányozó cégek bérszámfejtése

 

A szállítmányozó cégek bérszámfejtése során rengetegféle munkavállalóval lehet találkozni, akik különböző cégektől érkeznek a leendő munkáltatóktól. Összességében el lehet mondani, hogy ezen a szakmán belül gyakoribb, hogy az átlagosnál nagyobb fluktuációval kell szembenézni egy bérszámfejtőnek.

 

Adózási és ágazati törvények elengedhetetlen ismerete

 

A bérszámfejtést mindenki úgy gondolja, lenyomjuk a gombot és kész van, azonban ez nem igaz, főleg egy szállítmányozással, fuvarozással foglalkozó cég esetében. A bérszámfejtőre egy ilyen cégnél nagy felelősség hárul, tekintettel arra, hogy a hazai adózási és társadalombiztosítási jogszabályokon kívül, a ágazati törvények ismeretével is tisztábban kell lenni.Az elmúlt évek alapján folyamatosan változó ágazati törvények szabályozása mellett az adott cég fuvarozási tevékenységének megfelelő tagország bérezését is ismerni kell a bérszámfejtőnek.

 

Ismerni és tudni kell, mely tagországban milyen bérezési rendszer van, és azok elszámolása milyen módon valósul meg a hazai környezetben. Ezen felül a bérszámfejtőnek naprakész adózási és társadalombiztosítási - ideértve a nemzetközi társadalombiztosítás alapvető szabályaira vonatkozó - tudással is rendelkeznie kell . Összességében elmondható nem a kezdő bérszámfejtőknek és a könyvelőknek a könyvelés mellett ajánlatos szállítmányozó, fuvarozó cégek bérszámfejtésével foglalkozni, ugyanis egy erős bérszámfejtési, társadalombiztosítási adózási és speciális ágazatot érintő tudással kell rendelkezni több törvényi környezet ismeretében. 

 

Könyvelő nem bérszámfejtő

 

A megfelelő adózási és könyvelési részletek elrendezéséhez egy komplett bérszámfejtési szolgáltatás, profi bérszámfejtők kellenek akik pontos adatokat szolgáltatnak a munkabérek, járulékok és a közterhek összegéről a könyvelő részére, nem összekeverve a könyvelői munkát a bérszámfejtői feladatkörrel, ugyanis a kettő hasonló szakma, de nem ugyanaz.

 

Mikor magas szintű egy bérszámfejtési szolgáltatás?

 

Egy bérszámfejtési szolgáltatás akkor magas szintű, ha olyan szakemberek végzik akiknek ez a szakmájuk, és átfogó tudásukkal segít a vállalkozás működését.

Egy bérszámfejtési szolgáltatás akkor magas szintű, ha a szakemberek, akik végzik, nem csak a bérezési és juttatási rendszert, valamint az ahhoz kapcsolódó teendőket ismerik, hanem a szolgáltatást igénylő cégről is beható tudásuk van. A profi szakemberek hasznos tanácsokat tudnak adni az adómentes juttatások vagy más, a cég működését segítő támogatások igénybevételéről, illetve képesek elkészíteni a bevételek utáni éves bevallásokat, továbbá kimutatásokat, statisztikákat hozhatnak létre.

 

Mindezeken felül a bérszámfejtési szolgáltatás kiszervezésével még spórolhatsz is! Szakértő munkatársaink el is mondják, hogyan, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Vissza

GYAKORI KÉRDÉS

Könyvelés, bérszámfejtés kiszervezésének előnyei

A könyvelési és bérszámfejtési feladatoknak a kiszervezését azoknak ajánljuk, akik költséghatékonyságot szeretnének elérni az adminisztráció területén. Szeretnének folyamatos szakmai támogatást és tanácsadást kapni jogszabályi változásokról. Szeretnének olyan könyvelővel, bérszámfejtővel dolgozni  aki ismeri a szállítmányozási ágazat szabályait.


 

Igen, bérszámfejtés teljes cégre kiterjedően. Napi kapcsolatban állunk az általunk bérszámfejtett vállalkozások munkavállalóival, és válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyeket felénk intéznek. A leggyakoribb kérdések a személyi jövedelemadóval, nyugdíjjal, gyermekellátásokkal, munkáltatói igazolásokkal és végrehajtói letiltással kapcsolatosak, amelyeket meg is válaszolunk, így könnyítve a helyzetüket.

 

Természetesen és nem csak német nyelven, hanem angol nyelven is elkészítjük a kívánt bérjegyzéket kérésének megfelelően. 

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Személy szerint velem több szakmai rendezvényen is találkozhatok, mivel rendszeresen részvevői vagyunk, továbbá a FUVINFO Iroda által szervezett Árufuvarozói alapképzés, továbbképzés során találkozhatnak velem a tanfolyam keretein belül.

Igyekszünk a legkevesebb adatott bekérni cégétől, és amennyiben rendelkezik megfelelő informatikai háttérrel még kevesebb gondja lesz az adatok megküldésével.

Sajnos a félelmeden nem tudunk segíteni, ha te nem érzed magad elég "erősnek és talpraesettnek", hogy saját céged, vállalkozásod legyen, mi nem fogjuk azt mondani neked, hogy legyen, de ha meghoztad a döntésed és belevágsz a saját céged megalapításában, könyvelőirodánk garantálja, hogy teljes mellszélességgel vállalkozásod érdekeit fogjuk szem előtt tartani és segítünk az elindulásban.

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com