Sofőr bérszámfejtés: mik a legnagyobb hibák amiket gyakran elkövetnek a munkáltatók?

Sofőr bérszámfejtés: mik a legnagyobb hibák amiket gyakran elkövetnek a munkáltatók?
2019.11.26.

Vállalkozása árufuvarozással vagy nemzetközi szállítmányozással foglalkozik? Szüksége lenne egy tapasztalt bérszámfejtőre?

Azok az üzletemberek, akiknek vállalkozása árufuvarozással vagy nemzetközi szállítmányozással foglalkozik, gyakran hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a sofőrök bérelszámolására jóval összetettebb jogszabályok vonatkoznak, mint például az irodai munkatársakéra.

 

Rengeteg mindent figyelembe kell venni, ráadásul bizonyos, a munkavégzés menetével kapcsolatos dolgokat már a munkaszerződésben fel kell tüntetni. Sajnos gyakran csak utólag jönnek arra rá a cégvezetők, hogy hibáztak, ezért nagyon elővigyázatosnak kell lenni, és tájékozódni a legfontosabb tudnivalókról. Ha kíváncsi arra, hogy melyek azok a hibák, amik előfordulhatnak egy szállítmányozással, fuvarozással foglalkozó vállalkozásban, itt a lehetőség, hogy információkat kapjon, így Ön ezeket könnyedén ki tudja küszöbölni.

 

A sofőrök az úgynevezett utazó munkavállaló kategóriáját erősítik, emiatt pedig különlegesebb előírások vonatkoznak a munkaszerződésük elkészítésére és a munkarendjükre egyaránt. Ha nincs tisztában az ezzel kapcsolatos pontos információkkal, érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki ennek a területnek a specialistája. Ha nem így tesz, és már az elején tévedés történik, a sofőrök bérszámfejtése nem a munkaszerződésben megírt feltételek szerint készül el, ez pedig feszültséget okozhat a munkavállaló és a munkáltató között. Előfordul, hogy a sofőr bérszámfejtéskor nem veszik figyelembe az egyenetlen munkarendet, pedig ez roppant fontos része a pontos elszámolásnak.

Az is gyakran okoz problémát, ha a sofőr bérszámfejtését a jelenléti íve alapján akarják elkészíttetni a cégvezetők, márpedig ehhez a tachográf adataira van szükség. Ön ne kerüljön kellemetlen helyzetbe a sofőrök bérszámfejtése miatt! Ha mindezek alapján a feladatot inkább olyan szakemberekre bízná, akik ennek a területnek a specialistái, keressen bennünket elérhetőségeinken! A sofőrök bérszámfejtéséről nálunk profi, tapasztalt kollégák fognak gondoskodni!

 

Érdekli, hogyan készül el a bérszámfejtés Pest megyéből az ország másik végében lévő fuvarozó cégnek?

Érdekli, milyen informatikai eszközöket használunk?

Ismerjen meg bennünket, sok éves tapasztalat, garancia arra, hogy nyugodtan ránk bízhatja a bérszámfejtést.

Munkánk során kihasználjuk a legújabb technikai lehetőségeket, és ezek alapján készítjük el a bérszámfejtést.

A bérszámfejtés során szükséges adatokat online rendszeren keresztül kérjük le, kapcsolattartásban elektronikus úton szervezzük a munkát.

A könyvelő nem bérszámfejtő, ezért könyvelőirodákat is tehermentesítünk ettől a speciális bérszámfejtéstől.

Vissza

GYAKORI KÉRDÉS

Hol találkozhatunk veled?

Személy szerint velem több szakmai rendezvényen is találkozhatok, mivel rendszeresen részvevői vagyunk, továbbá a FUVINFO Iroda által szervezett Árufuvarozói alapképzés, továbbképzés során találkozhatnak velem a tanfolyam keretein belül.

Igen, bérszámfejtés teljes cégre kiterjedően. Napi kapcsolatban állunk az általunk bérszámfejtett vállalkozások munkavállalóival, és válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyeket felénk intéznek. A leggyakoribb kérdések a személyi jövedelemadóval, nyugdíjjal, gyermekellátásokkal, munkáltatói igazolásokkal és végrehajtói letiltással kapcsolatosak, amelyeket meg is válaszolunk, így könnyítve a helyzetüket.

 

Természetesen és nem csak német nyelven, hanem angol nyelven is elkészítjük a kívánt bérjegyzéket kérésének megfelelően. 

Igyekszünk a legkevesebb adatott bekérni cégétől, és amennyiben rendelkezik megfelelő informatikai háttérrel még kevesebb gondja lesz az adatok megküldésével.

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

Sajnos a félelmeden nem tudunk segíteni, ha te nem érzed magad elég "erősnek és talpraesettnek", hogy saját céged, vállalkozásod legyen, mi nem fogjuk azt mondani neked, hogy legyen, de ha meghoztad a döntésed és belevágsz a saját céged megalapításában, könyvelőirodánk garantálja, hogy teljes mellszélességgel vállalkozásod érdekeit fogjuk szem előtt tartani és segítünk az elindulásban.

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com