2021. évre vonatkozóan változik az útdíj összege

2021. évre vonatkozóan változik az útdíj összege
2020.10.27.

Könyvelő irodánk kiemelten figyeli milyen változások lesznek 2021-ben, hogy erről naprakészen tájékoztatni tudjuk az ügyfeleinket. Az újabb változás, hogy a Kormány az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő megtett úttal arányos díj összegének 2021-évben történő változásáról hozott rendeletet a mai napon.

 

Várhatóan emelés a  tárgyévet megelőző év augusztus hónapjára irányadó, a  Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, a  tárgyévet megelőző második év augusztusához viszonyított fogyasztói árindex emelkedése esetén, az  emelkedéssel megegyező mértékben, a tárgyév első napjával két tizedesjegy pontossággal meghatározottan fog módosulni a következő évben.

 

Az új útdíj összegét a  várhatóan 30 napon belül az útdíjszedő a  honlapján közzéteszi.

A mai napon megjelent rendelet a  nehéz tehergépjárművek által használt az  autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő megtett úttal arányos díjról, az egyes infrastruktúrák használatáért kivetett díj várható emeléséről szól.

 

Aetrbérszámfejtés: Változások figyelése, felkészülés a várható költségekre

 

A jogszabály változásokat folyamatosan figyeljük annak érdekében, hogy ügyfeleinket a jövő évi adótervezés és költségtervezésben előre segítsük.  Fontosnak tartjuk az ügyfeleink naprakész segítésének támogatását,  hogy a döntésekkel időben felkészüljenek a jogszabályi változásokra.

Számunkra az adótervezés mellet az is fontos, hogy az ügyfeleink a következő évre pontosan tudjanak tervezni a várható fuvarozási költségek összegével.
Az adótervezés és költségtervezés partnereinknél nemcsak abban nyilvánul meg, hogy elvégezzük számukra a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat, és ezekről kimutatásokat készítünk részükre, hanem abban is, hogy tájékoztatjuk a jövőben várható adó és gazdasági változásokról is.

Nagyobb partnereink ilyenkor már koncentrálnak a jövő évben teljesítendő fuvarozási szerződések megkötésére és nekik a pontos költségszámításoknál a haszonkulcs pontos meghatározásában nem mindegy milyen fuvarozási költségek merülnek fel.

Partnereink fuvarozási költség tervezését ez irányból is segítjük, hogy időben értesítjük a vállalkozását érintő változásokról.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot és informálódjon aktuális híreinkről. 

Mi nem csak informáljuk ügyfeleinket az aktuális hírekről, hanem vállaljuk szállítmányozó, fuvarozó cégek bérszámfejtését. 
 

Vissza

GYAKORI KÉRDÉS

Milyen adatokra van szükség?

Igyekszünk a legkevesebb adatott bekérni cégétől, és amennyiben rendelkezik megfelelő informatikai háttérrel még kevesebb gondja lesz az adatok megküldésével.

A könyvelési és bérszámfejtési feladatoknak a kiszervezését azoknak ajánljuk, akik költséghatékonyságot szeretnének elérni az adminisztráció területén. Szeretnének folyamatos szakmai támogatást és tanácsadást kapni jogszabályi változásokról. Szeretnének olyan könyvelővel, bérszámfejtővel dolgozni  aki ismeri a szállítmányozási ágazat szabályait.


 

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

Sajnos a félelmeden nem tudunk segíteni, ha te nem érzed magad elég "erősnek és talpraesettnek", hogy saját céged, vállalkozásod legyen, mi nem fogjuk azt mondani neked, hogy legyen, de ha meghoztad a döntésed és belevágsz a saját céged megalapításában, könyvelőirodánk garantálja, hogy teljes mellszélességgel vállalkozásod érdekeit fogjuk szem előtt tartani és segítünk az elindulásban.

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

Személy szerint velem több szakmai rendezvényen is találkozhatok, mivel rendszeresen részvevői vagyunk, továbbá a FUVINFO Iroda által szervezett Árufuvarozói alapképzés, továbbképzés során találkozhatnak velem a tanfolyam keretein belül.

Igen, bérszámfejtés teljes cégre kiterjedően. Napi kapcsolatban állunk az általunk bérszámfejtett vállalkozások munkavállalóival, és válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyeket felénk intéznek. A leggyakoribb kérdések a személyi jövedelemadóval, nyugdíjjal, gyermekellátásokkal, munkáltatói igazolásokkal és végrehajtói letiltással kapcsolatosak, amelyeket meg is válaszolunk, így könnyítve a helyzetüket.

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com