2019. november: Mikor utalják a nyugdíjprémiumot ?

2019. november: Mikor utalják a nyugdíjprémiumot ?
2019.10.17.

Megjelent a 2019. évi nyugdíjprémiumról és egyes más ellátások után járó egyszeri juttatásról szóló rendelet.

A Kormány 237/2019. (X. 16.) Korm. rendelete a 2019. évi nyugdíjprémiumról és egyes más ellátások után járó egyszeri juttatásról szóló rendeletében meghatározta a 2019 novemberében egyszeri alkalommal ki jogosult  nyugdíjprémiumra.2019. évben a nyugdíjprémium egyszeri alkalommal kerül kifizetésre a nyugdíjasok részére.

2019 novemberében egyszeri juttatásra jogosult – Magyarország gazdaságának 2019. évi kiemelkedő teljesítményére tekintettel – az a személy, aki 2019 novemberében

  • nyugdíjprémiumra nem jogosító nyugellátásban vagy a Tny. 6. § (4) bekezdése alapján azzal egy tekintet alá eső ellátásban,
  • korhatár előtti ellátásban,
  • szolgálati járandóságban,
  • átmeneti bányászjáradékban,
  • táncművészeti életjáradékban,
  • rokkantsági ellátásban,
  • rehabilitációs ellátásban,
  • baleseti járadékban,
  • bányászok egészségkárosodási járadékában,
  • fogyatékossági támogatásban,
  • vakok személyi járadékában,
  • rokkantsági járadékban,
  • Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátásban,
  • polgármesterek közszolgálati járadékában,
  • a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti árvák kiegészítő támogatásában,
  • a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti kiegészítő rokkantsági támogatásban,
  • a  honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti, valamint a  rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti kiegészítő hozzátartozói támogatásban,
  • a  hadigondozásról szóló törvény alapján a  Tny. 62.  §-ában foglaltak szerint megemelendő rendszeres pénzbeli ellátásokban,
  • az  egyes személyes szabadságot korlátozó intézkedésekkel vagy semmissé nyilvánított elítéléssel összefüggésben járó – kormányrendelet alapján a  Tny. 62.  §-ában foglaltak szerint megemelendő – emelésben,
  • a nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékban,
  • házastársi pótlékban vagy
  • házastárs után járó jövedelempótlékban részesül.

  

Ha a  jogosult több, nyugdíjprémiumra jogosító nyugellátásban vagy a  Tny. 6.  § (4)  bekezdése alapján azzal egy tekintet alá eső ellátásban is részesül, a nyugdíjprémiumot ezen ellátások együttes összege után kell kiszámítani.

 

Ha elhunyt a nyugdíjprémiumra jogosult személy

Elhunyt személy után járó nyugdíjprémiumot amennyiben a  nyugdíjprémiumra jogosult személy 2019 novemberében meghal, a  nyugdíjprémium a  nyugellátásokra vonatkozó szabályok szerint, kizárólag kérelemre vehető fel.

 

Fogyatékossági támogatásban, és vakok személyi járadéka után járó nyugdíjprémium

Fogyatékossági támogatás és vakok személyi járadéka esetén az egyszeri juttatást a 2019 novemberében folyósított 2019. október havi ellátás után kell kiszámítani.

 

Az  egyszeri juttatás meghatározásakor valamennyi, a  jogosultnak járó, nyugdíjprémiumra vagy egyszeri juttatásra jogosító ellátás összegét össze kell adni, ezen együttes összegre kell a  nyugdíjprémium kiszámítására vonatkozó szabályok szerinti számítást elvégezni, majd ennek végeredményéből le kell vonni a  jogosultnak járó nyugdíjprémium összegét, és a különbséget kell egyszeri juttatásként folyósítani.

A rendelet kimondja, hogy a prémium számítása 1,1 százalékos szorzószám alapján kerül meghatározásra.

A szorzószám a vártnál nagyobb gazdasági növekedés miatt került meghatározásra, ugyanis a 2019. januárban a nyugdíjemelés mértéke 2,7 százalék volt, azonban a várható infláció meghaladta ezt az összeget, ezért jár az 1,1 százalékos nyugdíjprémium a nyugdíjasok részére. 

A nyugdíjprémium a novemberben esedékes nyugdíjjal együtt kerül kifizetésre. A nyugdíjukat készpénzben kapó jogosultak részére a pénz is novemberben érkezik.

Akinek az átlagnál alacsonyabb a nyugdíja, természetesen kisebb összegben részesül, amely átlagosan 11 ezer forint körüli összeg lesz, a magasabb nyugdíjjal rendelkezők átlagosan 20 ezer forint kiegészítésben részesülhetnek.

 

Vissza

GYAKORI KÉRDÉS

Hogyan történik a szolgáltató váltás?

Alapesetben felkeressük leendő partnereinket és átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, tájékozódunk a rendelkezésükre álló GPS és egyéb szoftveres rendszerekről. Megbeszéljük az alkalmazottak jelenlegi munkaidejét, tachográf adatok alapján.

 

Természetesen és nem csak német nyelven, hanem angol nyelven is elkészítjük a kívánt bérjegyzéket kérésének megfelelően. 

Személy szerint velem több szakmai rendezvényen is találkozhatok, mivel rendszeresen részvevői vagyunk, továbbá a FUVINFO Iroda által szervezett Árufuvarozói alapképzés, továbbképzés során találkozhatnak velem a tanfolyam keretein belül.

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Igen, bérszámfejtés teljes cégre kiterjedően. Napi kapcsolatban állunk az általunk bérszámfejtett vállalkozások munkavállalóival, és válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyeket felénk intéznek. A leggyakoribb kérdések a személyi jövedelemadóval, nyugdíjjal, gyermekellátásokkal, munkáltatói igazolásokkal és végrehajtói letiltással kapcsolatosak, amelyeket meg is válaszolunk, így könnyítve a helyzetüket.

Igyekszünk a legkevesebb adatott bekérni cégétől, és amennyiben rendelkezik megfelelő informatikai háttérrel még kevesebb gondja lesz az adatok megküldésével.

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com