Válaszok az elektromos töltőberendezést üzemeltető kötelezettségeire

Válaszok az elektromos töltőberendezést üzemeltető kötelezettségeire
2019.10.02.

Milyen szankcióval jár, ha az elektromos töltőberendezés üzemeltető vagy az elektromobilitás szolgáltató a kötelezettségeinek nem tesz eleget.Az elektromobilitás szolgáltatásra vonatkozó szabályokban történő változás, módosítja a 1988. I. törvény közúti közlekedés szabályait is.

Bérszámfejtési portálunkon azért foglalkozunk jelentősen a törvény módosításaival, mert az  elektromobilitás szolgáltatásra vonatkozó jogszabályokban történő változás, módosítja a 1988. I. törvény közúti közlekedés szabályait is.

 

A jövőben várhatóan a költségek csökkentése érdekében egyre többen használnak majd személy vagy áruszállítás területén elektromos személy- és kisteherszállító autókat a rövid távú fuvarfeladatok ellátásához.

A közúti közlekedés szabályai szerint számfejtő bérszámfejtőként figyelembe kell venni, hogy törvények gyakran változnak, ezeket napi szinten nyomon kell követnie. 

A rövid távú személy és áruszállítás területén a rátöltéses rendszerek iránt jelentős igény mutatkozhat a következő évtized során a világ számos nagyvárosában, amely a elekromobilitási szolgáltatatást nyújtó szolgáltatók növekedésével jár. Szeretnénk időben felkészülni az ilyen szolgáltatók bérszámfejtésére is, ezért foglalkozunk részletesen a törvénnyel.

Az elektromos autók iránti növekedés kapcsán szükséges volt az 1988. I. törvényben az elektromobilitás szolgáltatásra vonatkozó szabályok változására is amelyről bővebben ITT olvashatsz.

A jogszabály nem csak az elektromos töltőberendezés üzemeltető  vagy a elektromobilitás szolgáltató törvényben előírt feladatait, hanem a kötelezettségeinek megszegése esetén megvalósuló szankciókat is meghatározta.

A Hatóság a jogkövetkezményekre való utalás mellett, figyelmezteti az elektromos töltőberendezés üzemeltetőt vagy az elektromobilitás szolgáltatót, hogy a jövőben tartózkodjon kötelezettségszegés elkövetésétől.

A szolgáltató sorozatos kötelezettségszegéseinek megvalósulása esetén, Hatóság részéről a jogszabályban meghatározott mértékű bírság kiszabására is sor kerülhet.

 

AETRbérszámfejtés: Milyen esetben lehet az engedélyt visszavonni?

 

Az elektromos töltőberendezés üzemeltető vagy az elektromobilitás szolgáltató a kötelezettségeinek nem tesz eleget, vagy az elektromos töltőberendezés üzemeltető az elektromos töltőberendezést az ellátás biztonságát, az élet-, egészség-, üzem- és vagyonbiztonságot, illetve a környezetet súlyosan veszélyeztető módon üzemelteti, akkor a Hatóság akár 6-12 hónapra eltilthatja a tevékenység végzésétől az elektromos töltőberendezés üzemeltetőt vagy az elektromobilitás szolgáltatót, legrosszabb esetben pedig visszavonja az engedélyét.

Jó hír azonban, hogy a Hivatal mérlegeli a jogsértés körülményeit, a szolgáltató - üzemeltető jogsértő állapot megszüntetése érdekében tett intézkedéseit.

 

AETRbérszámfejtés: Mennyi felügyeleti díjat kell fizetni az elektromobilitás szolgáltató és az elektromos töltőberendezés üzemeltetőjének?

 

A Hivatal részére az elektromobilitás szolgáltató és az elektromos töltőberendezés üzemeltetője:

a) a bejelentés- vagy engedélyköteles tevékenységéből származó előző évi nettó árbevételének 0,075%-ában, vagy

b) - ha a tárgyévet megelőző évben az elektromobilitás szolgáltatónak nem volt, vagy nem teljes évre vonatkozóan volt nettó árbevétele, akkor - a tárgyévre vonatkozó üzleti tervben a bejelentés- vagy engedélyköteles tevékenységből elérni tervezett nettó árbevétel 0,075%-ában meghatározott összegű felügyeleti díjat fizet.

 

 

Vissza

GYAKORI KÉRDÉS

Minden dokumentumot elkészítettek?

Igen, bérszámfejtés teljes cégre kiterjedően. Napi kapcsolatban állunk az általunk bérszámfejtett vállalkozások munkavállalóival, és válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyeket felénk intéznek. A leggyakoribb kérdések a személyi jövedelemadóval, nyugdíjjal, gyermekellátásokkal, munkáltatói igazolásokkal és végrehajtói letiltással kapcsolatosak, amelyeket meg is válaszolunk, így könnyítve a helyzetüket.

Sajnos a félelmeden nem tudunk segíteni, ha te nem érzed magad elég "erősnek és talpraesettnek", hogy saját céged, vállalkozásod legyen, mi nem fogjuk azt mondani neked, hogy legyen, de ha meghoztad a döntésed és belevágsz a saját céged megalapításában, könyvelőirodánk garantálja, hogy teljes mellszélességgel vállalkozásod érdekeit fogjuk szem előtt tartani és segítünk az elindulásban.

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

Alapesetben felkeressük leendő partnereinket és átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, tájékozódunk a rendelkezésükre álló GPS és egyéb szoftveres rendszerekről. Megbeszéljük az alkalmazottak jelenlegi munkaidejét, tachográf adatok alapján.

Természetesen vállalunk, tisztában vagyunk vele, hogy nem minden munkavállaló tartozik az AETR jogszabály hatálya alá. Részünkről ez egy plusz tudás, hogy tudjuk kezelni az ágazati törvény alapján alkalmazott munkavállalók számfejtését is. Ismerjük az ágazati törvényt, tisztában vagyunk a tachográf adatok jelzéseivel, a vezetési és pihenőidő fogalmával. Rendelkezünk több szolgáltató GPS-rendszerével.  

A könyvelési és bérszámfejtési feladatoknak a kiszervezését azoknak ajánljuk, akik költséghatékonyságot szeretnének elérni az adminisztráció területén. Szeretnének folyamatos szakmai támogatást és tanácsadást kapni jogszabályi változásokról. Szeretnének olyan könyvelővel, bérszámfejtővel dolgozni  aki ismeri a szállítmányozási ágazat szabályait.


 

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com