Bérszámfejtés (AETR munkaidő), Könyvelés, Bér és TB szolgáltatások

Válaszok az elektromos töltőberendezést üzemeltető kötelezettségeire

2019.10.02.

Válaszok az elektromos töltőberendezést üzemeltető kötelezettségeire

Milyen szankcióval jár, ha az elektromos töltőberendezés üzemeltető vagy az elektromobilitás szolgáltató a kötelezettségeinek nem tesz eleget.


Az elektromobilitás szolgáltatásra vonatkozó szabályokban történő változás, módosítja a 1988. I. törvény közúti közlekedés szabályait is.


Bérszámfejtési portálunkon azért foglalkozunk jelentősen a törvény módosításaival, mert az  elektromobilitás szolgáltatásra vonatkozó jogszabályokban történő változás, módosítja a 1988. I. törvény közúti közlekedés szabályait is.

A jövőben várhatóan a költségek csökkentése érdekében egyre többen használnak majd személy vagy áruszállítás területén elektromos személy- és kisteherszállító autókat a rövid távú fuvarfeladatok ellátásához.

A közúti közlekedés szabályai szerint számfejtő bérszámfejtőként figyelembe kell venni, hogy törvények gyakran változnak, ezeket napi szinten nyomon kell követnie. 

A rövid távú személy és áruszállítás területén a rátöltéses rendszerek iránt jelentős igény mutatkozhat a következő évtized során a világ számos nagyvárosában, amely a elekromobilitási szolgáltatatást nyújtó szolgáltatók növekedésével jár. Szeretnénk időben felkészülni az ilyen szolgáltatók bérszámfejtésére is, ezért foglalkozunk részletesen a törvénnyel.

Az elektromos autók iránti növekedés kapcsán szükséges volt az 1988. I. törvényben az elektromobilitás szolgáltatásra vonatkozó szabályok változására is amelyről bővebben ITT olvashatsz.

A jogszabály nem csak az elektromos töltőberendezés üzemeltető  vagy a elektromobilitás szolgáltató törvényben előírt feladatait, hanem a kötelezettségeinek megszegése esetén megvalósuló szankciókat is meghatározta.

A Hatóság a jogkövetkezményekre való utalás mellett, figyelmezteti az elektromos töltőberendezés üzemeltetőt vagy az elektromobilitás szolgáltatót, hogy a jövőben tartózkodjon kötelezettségszegés elkövetésétől.

A szolgáltató sorozatos kötelezettségszegéseinek megvalósulása esetén, Hatóság részéről a jogszabályban meghatározott mértékű bírság kiszabására is sor kerülhet.

AETRbérszámfejtés: Milyen esetben lehet az engedélyt visszavonni?

 

Az elektromos töltőberendezés üzemeltető vagy az elektromobilitás szolgáltató a kötelezettségeinek nem tesz eleget, vagy az elektromos töltőberendezés üzemeltető az elektromos töltőberendezést az ellátás biztonságát, az élet-, egészség-, üzem- és vagyonbiztonságot, illetve a környezetet súlyosan veszélyeztető módon üzemelteti, akkor a Hatóság akár 6-12 hónapra eltilthatja a tevékenység végzésétől az elektromos töltőberendezés üzemeltetőt vagy az elektromobilitás szolgáltatót, legrosszabb esetben pedig visszavonja az engedélyét.

Jó hír azonban, hogy a Hivatal mérlegeli a jogsértés körülményeit, a szolgáltató - üzemeltető jogsértő állapot megszüntetése érdekében tett intézkedéseit.

 

AETRbérszámfejtés: Mennyi felügyeleti díjat kell fizetni az elektromobilitás szolgáltató és az elektromos töltőberendezés üzemeltetőjének?

 

A Hivatal részére az elektromobilitás szolgáltató és az elektromos töltőberendezés üzemeltetője:

a) a bejelentés- vagy engedélyköteles tevékenységéből származó előző évi nettó árbevételének 0,075%-ában, vagy

b) - ha a tárgyévet megelőző évben az elektromobilitás szolgáltatónak nem volt, vagy nem teljes évre vonatkozóan volt nettó árbevétele, akkor - a tárgyévre vonatkozó üzleti tervben a bejelentés- vagy engedélyköteles tevékenységből elérni tervezett nettó árbevétel 0,075%-ában meghatározott összegű felügyeleti díjat fizet.

Mi nem csak informáljuk ügyfeleinket az aktuális hírekről, hanem

vállaljuk szállítmányozó, fuvarozó cégek bérszámfejtését.

A bér elkészítéséhez kihasználjuk a legújabb technikai lehetőségeket, és ez alapján készítjük el a bérszámfejtést.

A bérszámfejtés során szükséges adatokat online rendszeren keresztül kérjük le, kapcsolattartásban elektronikus úton szervezzük a munkát.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!