Sofőr bérszámfejtés: mik a legnagyobb hibák amiket gyakran elkövetnek a munkáltatók?

Sofőr bérszámfejtés: mik a legnagyobb hibák amiket gyakran elkövetnek a munkáltatók?
2019.11.26.

Vállalkozása árufuvarozással vagy nemzetközi szállítmányozással foglalkozik? Szüksége lenne egy tapasztalt bérszámfejtőre?

Azok az üzletemberek, akiknek vállalkozása árufuvarozással vagy nemzetközi szállítmányozással foglalkozik, gyakran hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a sofőrök bérelszámolására jóval összetettebb jogszabályok vonatkoznak, mint például az irodai munkatársakéra.

 

Rengeteg mindent figyelembe kell venni, ráadásul bizonyos, a munkavégzés menetével kapcsolatos dolgokat már a munkaszerződésben fel kell tüntetni. Sajnos gyakran csak utólag jönnek arra rá a cégvezetők, hogy hibáztak, ezért nagyon elővigyázatosnak kell lenni, és tájékozódni a legfontosabb tudnivalókról. Ha kíváncsi arra, hogy melyek azok a hibák, amik előfordulhatnak egy szállítmányozással, fuvarozással foglalkozó vállalkozásban, itt a lehetőség, hogy információkat kapjon, így Ön ezeket könnyedén ki tudja küszöbölni.

 

A sofőrök az úgynevezett utazó munkavállaló kategóriáját erősítik, emiatt pedig különlegesebb előírások vonatkoznak a munkaszerződésük elkészítésére és a munkarendjükre egyaránt. Ha nincs tisztában az ezzel kapcsolatos pontos információkkal, érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki ennek a területnek a specialistája. Ha nem így tesz, és már az elején tévedés történik, a sofőrök bérszámfejtése nem a munkaszerződésben megírt feltételek szerint készül el, ez pedig feszültséget okozhat a munkavállaló és a munkáltató között. Előfordul, hogy a sofőr bérszámfejtéskor nem veszik figyelembe az egyenetlen munkarendet, pedig ez roppant fontos része a pontos elszámolásnak.

Az is gyakran okoz problémát, ha a sofőr bérszámfejtését a jelenléti íve alapján akarják elkészíttetni a cégvezetők, márpedig ehhez a tachográf adataira van szükség. Ön ne kerüljön kellemetlen helyzetbe a sofőrök bérszámfejtése miatt! Ha mindezek alapján a feladatot inkább olyan szakemberekre bízná, akik ennek a területnek a specialistái, keressen bennünket elérhetőségeinken! A sofőrök bérszámfejtéséről nálunk profi, tapasztalt kollégák fognak gondoskodni!

 

Érdekli, hogyan készül el a bérszámfejtés Pest megyéből az ország másik végében lévő fuvarozó cégnek?

Érdekli, milyen informatikai eszközöket használunk?

Ismerjen meg bennünket, sok éves tapasztalat, garancia arra, hogy nyugodtan ránk bízhatja a bérszámfejtést.

Munkánk során kihasználjuk a legújabb technikai lehetőségeket, és ezek alapján készítjük el a bérszámfejtést.

A bérszámfejtés során szükséges adatokat online rendszeren keresztül kérjük le, kapcsolattartásban elektronikus úton szervezzük a munkát.

A könyvelő nem bérszámfejtő, ezért könyvelőirodákat is tehermentesítünk ettől a speciális bérszámfejtéstől.

Vissza

GYAKORI KÉRDÉS

Hogyan történik a szolgáltató váltás?

Alapesetben felkeressük leendő partnereinket és átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, tájékozódunk a rendelkezésükre álló GPS és egyéb szoftveres rendszerekről. Megbeszéljük az alkalmazottak jelenlegi munkaidejét, tachográf adatok alapján.

A könyvelési és bérszámfejtési feladatoknak a kiszervezését azoknak ajánljuk, akik költséghatékonyságot szeretnének elérni az adminisztráció területén. Szeretnének folyamatos szakmai támogatást és tanácsadást kapni jogszabályi változásokról. Szeretnének olyan könyvelővel, bérszámfejtővel dolgozni  aki ismeri a szállítmányozási ágazat szabályait.


 

 

Természetesen és nem csak német nyelven, hanem angol nyelven is elkészítjük a kívánt bérjegyzéket kérésének megfelelően. 

A kiszervezett tevékenység során nem kell  informatikai beruházásokat erőforrásokat, eszközöket, birtokolnia a vállalatnak, amiket abban az esetben kellene ha saját maga végezné a könyvelési, bérszámfejtési feladatokat. Ez által elkerülhető az adott tevékenységgel kapcsolatos felesleges tőkelekötés, így a vállalat likviditása fokozódik.

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

Természetesen vállalunk, tisztában vagyunk vele, hogy nem minden munkavállaló tartozik az AETR jogszabály hatálya alá. Részünkről ez egy plusz tudás, hogy tudjuk kezelni az ágazati törvény alapján alkalmazott munkavállalók számfejtését is. Ismerjük az ágazati törvényt, tisztában vagyunk a tachográf adatok jelzéseivel, a vezetési és pihenőidő fogalmával. Rendelkezünk több szolgáltató GPS-rendszerével.  

Számunkra nem okoz gondot sem a magyarországi sem egyéb tagországokba való munkavállalói bejelentés sem.

Igyekszünk a legkevesebb adatott bekérni cégétől, és amennyiben rendelkezik megfelelő informatikai háttérrel még kevesebb gondja lesz az adatok megküldésével.

Aetrbérszámfejtés

Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

 

Kapcsolat

+36-30-308-7506

infoberszamfejtes (kukac) gmail.com