Bérszámfejtés (AETR munkaidő), Könyvelés, Bér és TB szolgáltatások

Sofőr bérszámfejtés: mik a legnagyobb hibák, amiket gyakran elkövetnek a munkáltatók?

2019.11.26.

Azok az üzletemberek, akiknek vállalkozása árufuvarozással vagy nemzetközi szállítmányozással foglalkozik, gyakran hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a sofőrök bérelszámolására jóval összetettebb jogszabályok vonatkoznak, mint például az irodai munkatársakéra.

Rengeteg mindent figyelembe kell venni, ráadásul bizonyos, a munkavégzés menetével kapcsolatos dolgokat már a munkaszerződésben fel kell tüntetni. Sajnos gyakran csak utólag jönnek arra rá a cégvezetők, hogy hibáztak, ezért nagyon elővigyázatosnak kell lenni, és tájékozódni a legfontosabb tudnivalókról. Ha kíváncsi arra, hogy melyek azok a hibák, amik előfordulhatnak egy szállítmányozással, fuvarozással foglalkozó vállalkozásban, itt a lehetőség, hogy információkat kapjon, így Ön ezeket könnyedén ki tudja küszöbölni.

 

A sofőrök az úgynevezett utazó munkavállaló kategóriáját erősítik, emiatt pedig különlegesebb előírások vonatkoznak a munkaszerződésük elkészítésére és a munkarendjükre egyaránt. Ha nincs tisztában az ezzel kapcsolatos pontos információkkal, érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki ennek a területnek a specialistája. Ha nem így tesz, és már az elején tévedés történik, a sofőrök bérszámfejtése nem a munkaszerződésben megírt feltételek szerint készül el, ez pedig feszültséget okozhat a munkavállaló és a munkáltató között. Előfordul, hogy a sofőr bérszámfejtéskor nem veszik figyelembe az egyenetlen munkarendet, pedig ez roppant fontos része a pontos elszámolásnak.

Az is gyakran okoz problémát, ha a sofőr bérszámfejtését a jelenléti íve alapján akarják elkészíttetni a cégvezetők, márpedig ehhez a tachográf adataira van szükség. Ön ne kerüljön kellemetlen helyzetbe a sofőrök bérszámfejtése miatt! Ha mindezek alapján a feladatot inkább olyan szakemberekre bízná, akik ennek a területnek a specialistái, keressen bennünket elérhetőségeinken! A sofőrök bérszámfejtéséről nálunk profi, tapasztalt kollégák fognak gondoskodni!

 

Érdekli, hogyan készül el a bérszámfejtése Pest megyéből az ország másik végében lévő fuvarozó cégnek?

Érdekli, milyen informatikai eszközöket használunk?

Ismerjen meg bennünket, sok éves tapasztalat, garancia arra, hogy nyugodtan ránk bízhatja a bérszámfejtést.

Munkánk során kihasználjuk a legújabb technikai lehetőségeket, és ezek alapján készítjük el a bérszámfejtést.

A bérszámfejtés során szükséges adatokat online rendszeren keresztül kérjük le, kapcsolattartásban elektronikus úton szervezzük a munkát.

A könyvelő nem bérszámfejtő, ezért könyvelőirodákat is tehermentesítünk ettől a speciális bérszámfejtéstől.


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!