Bérszámfejtés (AETR munkaidő), Könyvelés, Bér és TB szolgáltatások

Mi mindent érdemes tudni a közúti árufuvarozók bérszámfejtésével kapcsolatban?

2019.08.29.

Mi mindent érdemes tudni a közúti árufuvarozók bérszámfejtésével kapcsolatban?

A bérszámfejtés kiszervezésének sok előnye van, azonban vannak olyan cégek, amelyeknél még nagyobb jelentőséggel bír ez a folyamat. A közúti árufuvarozók bérszámfejtése például sokkal bonyolultabb és összetettebb, mint egy meghatározott időben és helyen munkát végző emberé. Nézzük, mi mindent érdemes erről tudni!

Először is fontos ismerni a dolgozó teljes napját, méghozzá pontosan. Kisebb létszámú cégek esetén ugyanis sokszor a bérszámfejtő végzi el a tachográf kártyák letöltését, és a tachográf kártyából nyert adatok elemzését. Ezért is fontos, hogy a kapott adatokat olyan személy dolgozza fel, aki pontosan felismeri az adatokban azokat az időszakokat, amelyek nem igényelnek bérszámfejtést.

 A közúti árufuvarozók bérszámfejtésénél meg kell különböztetni a munka- és a rendelkezésre álló időt, de nem mindegy az sem, hogy történt-e munkavégzés az éjszakai időszak alatt. Arra, hogy milyen tevékenységek számítanak bele a munkaidőbe, és mikor kell készenléti időt számolni, pontos szabályok vonatkoznak. Ezek betartását a hatóságok rendszeresen ellenőrzik, szabálytalanság esetén pedig súlyos bírságot szabnak ki.

Forduljon hozzánk bizalommal közúti árufuvarozói bérszámfejtésével kapcsolatban is, bízza profi csapatunkra a feladatot! Tapasztalt szakembereink szívesen állnak rendelkezésére.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!