GPS nyomkövetők, telefonok, és egyéb kütyük

2019.05.20.

Hogyan jutunk el munkaügyi szemmel a GPS-től az Adatvédelmi törvényig?

A mai technológiafejlődés olyan gyors változásokat hoz, az informatikai szolgáltatok rendszerében, hogy akár percre pontosan meghatározható, hogy az alkalmazásban álló munkavállaló, a napi tevékenysége során mivel foglalkozik, vagy éppen hol tartózkodik. Ez valójában nem újdonság ezt már évek óta köztudott ebben a szektorban.

Fontos gazdasági érdek, hogy a munkáltató a munkavállaló munkaidejét úgy ossza be, hogy a lehető legnagyobb részét ténylegesen munkavégzésre fordítsa.

A cellainformációs rendszerek vagy a GPS rendszerek, azok a rendszerek, amelyek adatokat rögzítenek munkafolyamatok során a munkahelyi ellenőrzés céljára, és kizárólag a munkafolyamatok napi szervezésére szolgálhat.

A jogi szabályozási része, avagy munkáltatóként mit kell tenni a szabályos adatkezelés során, és munkáltatóként milyen adatok felhasználására, ellenőrzésére van joga, ezzel részben nincsenek tisztában a munkáltatók.


Korlátlan munkavállalói ellenőrzés?


A munkavállalók korlátlan ellenőrzéséről azonban nem beszélhetünk, nem irányulhat a munkavállaló teljes, azaz munkaidőn belüli és munkaidőn túli megfigyelésére, ellenőrzésére.

Az ellenőrzés kizárólag valamilyen célhoz kötötten alkalmazható, és csak a munkavállaló munkaviszonnyal összefüggő magatartásának ellenőrzésére irányulhat.


Adatvédelmi törvény


A GDPR figyelembevételével a munkavállaló részére kiadott a mindenkori adatvédelmi szabályoknak is megfelelő tájékoztatásnak tartalmaznia szükséges az adatkezelés részleteit.

A adatvédelmi tájékoztatás írásban történik, amelyben meg kell határozni a kezelt személyek mely személyes adataik kerülnek ellenőrzésre, milyen eszközökön keresztül (GPS, telefon, tablet, laptop stb.) az adatkezelés jogalapját, pontos célját, az adatkezelés időtartamát, az esetleges címzetteket, illetve az érintett személyeket.

Nagy valószínűséggel munkáltató munkavállalójával kapcsolatos jogalapja jogos érdek lesz, ezért tájékoztatniuk kell a munkavállalókat, hogy az ellenőrzés miért szükséges és miért arányos, valamint ki kell térni arra is, hogy a munkavállalói magánéletre leselkedő kockázatokat miképpen kezelik.


Mikor ellenőrizhető a munkavállaló?

 

A munkavállaló a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizhető.

Ennek keretében a munkáltató technikai eszközt is alkalmazhat, erről a munkavállalót előzetesen írásban tájékoztatja.

A munkavállaló a munkáltató által a munkavégzéshez biztosított információtechnológiai vagy számítástechnikai eszközt, rendszert (a továbbiakban: számítástechnikai eszköz) - eltérő megállapodás hiányában - kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja.

 

A munkáltató ellenőrzése során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal összefüggő adatokba tekinthet be.

A munkáltató ellenőrzése során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal összefüggő adatokba bele tekinthet, ha a felek megállapodása alapján a munkavállaló a munkaviszony teljesítése érdekében saját számítástechnikai eszközt használ.

 

A munkáltató ellenőrzése során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal összefüggő adatok

ellenőrzési jogosultság szempontjából munkaviszonnyal összefüggő adatnak minősül

A munkavállaló a munkáltató által a munkavégzéshez biztosított információtechnológiai vagy számítástechnikai eszközt, rendszert (a továbbiakban: számítástechnikai eszköz) - eltérő megállapodás hiányában - kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja.

 

A jogi szabályozási része, avagy munkáltatóként mit kell tenni a szabályos adatkezelés során, milyen nyomtatványok kiadását kell kiadni?

Munkáltatóként milyen adatok felhasználására, ellenőrzésére van jogom?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel benned, vagy egyszerűen szeretnél többet megtudni a témáról, hogy gyakorlatban ezt, hogyan kell megvalósítani, írj nekünk és kérdéseid megválaszoljuk. Kattints IDE.

Kategória: bérszámfejtés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

KAPCSOLAT

Acsainé Kovács Júlia

Mobil:
+36 30/308-7506

E-mail:
infoberszamfejtes(kukac)gmail.com

BLOG

Gyakori kérdés

Milyen formában jutnak el a bérlapok a munkavállalókhoz?

A bérszámfejtést követően a Ön kérésének megfelelően hagyományos papír alapon borítékban, (vagy anélkül) illetve Pdf. formátumba a cég részére küldve, vagy közvetlenül a munkavállaló saját e-mail címére jelszóval védet elektronikus formában, mellékeljük a jelenléti íveket, amely a tachográf kártya adatai alapján, a jogszabálynak megfelelően mutatja a vezetési és pihenőidőt, illetve kérés alapján a kért küldési formában a bérlapokat.

Nekünk a változások miatt, német bérlapra van szükségünk. Tudnak ilyet adni nekünk?

Természetesen és nem csak német nyelven, hanem angol nyelven is elkészítjük a kívánt bérjegyzéket kérésének megfelelően. 

Milyen formátumban igényelhetőek a listák?

Word PDF Excel (XLS) CSV TXT

Milyen adatokra van szükségünk?

Igyekszünk a legkevesebb adatott bekérni cégétől, és amennyiben rendelkezik megfelelő informatikai háttérrel még kevesebb gondja lesz az adatok megküldésével.

Hogyan történik a szolgáltató váltás?

Alapesetben felkeressük leendő partnereinket és átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, tájékozódunk a rendelkezésükre álló GPS és egyébb szoftveres rendszerekről. Megbeszéljük az alkalmazottak jelenlegi munkaidejét, tachográf adatok alapján.