Bérszámfejtés (AETR munkaidő), Könyvelés, Bér és TB szolgáltatások

GPS nyomkövetők, telefonok, és egyéb kütyük

2019.05.20.

Hogyan jutunk el munkaügyi szemmel a GPS-től az Adatvédelmi törvényig?

A mai technológiafejlődés olyan gyors változásokat hoz, az informatikai szolgáltatok rendszerében, hogy akár percre pontosan meghatározható, hogy az alkalmazásban álló munkavállaló, a napi tevékenysége során mivel foglalkozik, vagy éppen hol tartózkodik. Ez valójában nem újdonság ezt már évek óta köztudott ebben a szektorban.

Fontos gazdasági érdek, hogy a munkáltató a munkavállaló munkaidejét úgy ossza be, hogy a lehető legnagyobb részét ténylegesen munkavégzésre fordítsa.

A cellainformációs rendszerek vagy a GPS rendszerek, azok a rendszerek, amelyek adatokat rögzítenek munkafolyamatok során a munkahelyi ellenőrzés céljára, és kizárólag a munkafolyamatok napi szervezésére szolgálhat.

A jogi szabályozási része, avagy munkáltatóként mit kell tenni a szabályos adatkezelés során, és munkáltatóként milyen adatok felhasználására, ellenőrzésére van joga, ezzel részben nincsenek tisztában a munkáltatók.


Korlátlan munkavállalói ellenőrzés?


A munkavállalók korlátlan ellenőrzéséről azonban nem beszélhetünk, nem irányulhat a munkavállaló teljes, azaz munkaidőn belüli és munkaidőn túli megfigyelésére, ellenőrzésére.

Az ellenőrzés kizárólag valamilyen célhoz kötötten alkalmazható, és csak a munkavállaló munkaviszonnyal összefüggő magatartásának ellenőrzésére irányulhat.


Adatvédelmi törvény


A GDPR figyelembevételével a munkavállaló részére kiadott a mindenkori adatvédelmi szabályoknak is megfelelő tájékoztatásnak tartalmaznia szükséges az adatkezelés részleteit.

A adatvédelmi tájékoztatás írásban történik, amelyben meg kell határozni a kezelt személyek mely személyes adataik kerülnek ellenőrzésre, milyen eszközökön keresztül (GPS, telefon, tablet, laptop stb.) az adatkezelés jogalapját, pontos célját, az adatkezelés időtartamát, az esetleges címzetteket, illetve az érintett személyeket.

Nagy valószínűséggel munkáltató munkavállalójával kapcsolatos jogalapja jogos érdek lesz, ezért tájékoztatniuk kell a munkavállalókat, hogy az ellenőrzés miért szükséges és miért arányos, valamint ki kell térni arra is, hogy a munkavállalói magánéletre leselkedő kockázatokat miképpen kezelik.


Mikor ellenőrizhető a munkavállaló?

 

A munkavállaló a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizhető.

Ennek keretében a munkáltató technikai eszközt is alkalmazhat, erről a munkavállalót előzetesen írásban tájékoztatja.

A munkavállaló a munkáltató által a munkavégzéshez biztosított információtechnológiai vagy számítástechnikai eszközt, rendszert (a továbbiakban: számítástechnikai eszköz) - eltérő megállapodás hiányában - kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja.

 

A munkáltató ellenőrzése során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal összefüggő adatokba tekinthet be.

A munkáltató ellenőrzése során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal összefüggő adatokba bele tekinthet, ha a felek megállapodása alapján a munkavállaló a munkaviszony teljesítése érdekében saját számítástechnikai eszközt használ.

 

A munkáltató ellenőrzése során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal összefüggő adatok

ellenőrzési jogosultság szempontjából munkaviszonnyal összefüggő adatnak minősül

A munkavállaló a munkáltató által a munkavégzéshez biztosított információtechnológiai vagy számítástechnikai eszközt, rendszert (a továbbiakban: számítástechnikai eszköz) - eltérő megállapodás hiányában - kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja.

 

A jogi szabályozási része, avagy munkáltatóként mit kell tenni a szabályos adatkezelés során, milyen nyomtatványok kiadását kell kiadni?

Munkáltatóként milyen adatok felhasználására, ellenőrzésére van jogom?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel benned, vagy egyszerűen szeretnél többet megtudni a témáról, hogy gyakorlatban ezt, hogyan kell megvalósítani, írj nekünk és kérdéseid megválaszoljuk. Kattints IDE.

Kategória: bérszámfejtés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!