Bérszámfejtés (AETR munkaidő), Könyvelés, Bér és TB szolgáltatások

A bérszámfejtés alapvető feladatairól bővebben

2019.12.07.

A bérszámfejtés alapvető feladatairól bővebben

Az alkalmazottak számlájára havonta érkező bérek és egyéb juttatások precíz számítások eredményei, a bérszámfejtés területére tartoznak.


A bérszámfejtést havi szinten kell elvégeznie a feladattal megbízott könyvelőnek, illetve bérszámfejtőnek, aminek pontos tételeit a bérpapíron tüntetik fel. Itt szerepelnek a bruttó bérből levont tételek, a juttatások, levonások, járulékok, a szabadságolások, a társadalombiztosítás. A végső összeg a nettó bért, vagyis a kézhez kapott fizetés összegét mutatja. Hazánkban ezt havonta fizetik a munkáltatók, minden hónap 10. napjáig.

A bérszámfejtés során a könyvelő azt is kiszámítja, hogy a munkáltatónak milyen összegben kell adókat, járulékokat kifizetni a bruttó bérekből. Ezeket minden hónap 12. napjáig kell eljuttatni a NAV bankszámláira, hogy a törvényes működésnek eleget tegyenek. Ehhez kapcsolódóan havi bevallást is be kell nyújtaniuk a hatóságok felé minden munkavállalóra vonatkozóan.

Amennyiben Önnek kiszervezett bérszámfejtésre van szüksége, mert nem tudja ezt házon belül megoldani, állunk rendelkezésére! Kérjen bővebb felvilágosítást elérhetőségeink valamelyikén!

Elérhetőségeinket egyszerüen IDE kattintva elérheti.


Vállaljuk szállítmányozó cégek és más tevékenységi körbe tartozó cégek bérszámfejtését, társadalombiztosítással  kapcsolatos teendőit.

Kérheti személyre szabott árajánlatát a következő szolgáltatásainkra: könyvelés, bérszámfejtés (AETR hatálya alatt lévő munkavállalók bérszámfejtése, más néven sofőr bérszámfejtés).

Az utazó munkavállalókra sokkal speciálisabb előírások vonatkoznak, mint az egyszerű foglalkoztatottakra. Ezzel sokszor nincsenek tisztában a vállalkozások, és ez gyakran a sofőrök bérszámfejtésekor derül ki, ami roppant kellemetlen, hiszen így akár bírságokat is kockáztathat az adott vállalkozás. A sofőrök bérszámfejtése jóval összetettebb, emiatt nagyobb szakmai tapasztalatot igényel, ezért érdemes mindenképp szakemberhez fordulni ezzel kapcsolatban.

A bér és TB ügyintézésben több éves tapasztalattal rendelkezünk, és folyamatosan követjük az ezzel kapcsolatos változásokat. Mi tudjuk, hogy az ügyintézés során pontosan mire kell odafigyelni, így elkerülheti a büntetéseket, ennek köszönhetően vállalkozása zökkenőmentesen indulhat el. A bér és TB ügyintézéskor figyelmeztetjük a határidőkre, és rendszeresen biztosítjuk a rendszerrel kapcsolatos naprakész információkat.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!